Home
Cvičení

Popis kategorie Cvičení....



Noční pátrací akce Tisk Email

V noci 3.4.2009 proběhlo rozsáhlé pátrací cvičení. Akce byla zaměřena na orientaci v terénu a plnění jednotlivých úkolů.
Jednotka postupovala dle souřadnic pomocí GPS přístrojů na určená místa, kde zjišťovala předpokládaný výskyt pohřešované osoby. Při pátrání byl prováděn průzkum ve starých ruinách, roklích, lomech, štolách a jeskyních. Postup byl realizován náročným terénem za časté nutnosti použít lanovou techniku. Po nálezu a ošetření osoby byl v první části proveden transport pomocí improvizovaných prostředků na vzdálenost cca 1,5 km skrze strmou rokli. Druhá osoba byla transportována neprostupným terénem zhruba 4 km až na místo přistání vrtulníku.

Celý článek...
 
Součinnostní cvičení v Ústí nad Labem Tisk Email

Dne 21.3.2009 jsme se zúčastnili společného cvičení na železničním mostě v Ústí nad Labem. Byla vyzkoušena záchrana osoby z/do člunu v evakuačním postroji tak i v nosítkách.
Ve spolupráci s SDH UNL2 a SDH Střekov proběhlo několik simulovaných akcí, které mohou nastat jak při povodních na při jiné mimořádné události na či pod mostní konstrukcí.

Celý článek...
 
Záchrana z mostní konstrukce Tisk Email

Záchrana dvou osob v prostoru mostu.
Po převržení kánoe na jezu osoba doplavala na suchou část u paty mostního pilíře. Při pokusu o poskytnutí laické pomoci, došlo k uvíznutí další osoby v mostní konstrukci.

Celý článek...
 
Součinnostní cvičení Tisk Email

Pátrání po pohřešovaných osobách na základě žádosti PČR. Přidělený prostor bývalé usedlosti Kajetánka s přilehlým parkem. Areál pozemku usedlosti byl ohraničen plotem. Po příjezdu jednotek na místo zásahu bylo VZ rozhodnuto o vyslání psovodů. Velitelem ZBK Praha bylo rozhodnuto o přednostním propátrání budovy usedlosti. Zde po krátké době byli nalezeny hned 3 osoby a následně ještě jedna.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další > Konec >>

Strana 7 z 7

Náhodný obrázek

(c)2009 Hasici-Rescue ; Powered by Joomla!