Home O nás
PDF Tisk Email

registrace

HASIČI - RESCUE
Na Pláni 2862/11
Praha 5 - Smíchov
150 00

ID DS: npq387a

IČ: 265 93 963
MV ČR č.j.: VS/1-1/50 295/02-R
ZBS HMP: ZZC/8/02/002480/2003
IZS ČR: PO-1850-1/IZS-2007
č.ú.: 179308805/0300

 

činnost

 

Rámec činnosti:
Specializací této jednotky je činnost, která je definována jako záchrana z výšek a hloubek, práce a pátrání v nedostupném terénu i za zhoršených světelných a povětrnostních podmínek. Četnost zásahů pro tuto specializaci není extrémní, ale přesto je tato činnost velmi důležitá. Obor působnosti této záchranné jednotky je proto rozšířen i o další činnosti. Rozšíření odbornosti je směrováno hlavně na kvalitní poskytnutí první pomoci, vyprošťování, vyhledávání, pátrání v terénu a na technické zásahy a asistence. Jednotka je tak schopna asistovat na požadavek IZS při řešení jakékoliv mimořádné situace, například záchrany ve výškách nebo z hloubky, případně v podzemí, technická pomoc při větším požáru, hromadná neštěstí, přírodní katastrofy, technické havárie a další.
Vzhledem k událostem posledních let jsme připraveni na stavbu protipovodňových hrází či jiné mechanické práce při řešení mimořádné události.

Jedna z našich hlavních specializací je být nápomocni Policii ČR při vyhledávání ztracených osob, především v hůře dostupných místech, pomoc při evakuaci osob ze záplavového území či jen ošetřovat osoby na dočasném shromaždišti. Při pátrání po pohřešovaných osobách využíváme nejmodernější technologie a navigaci pomocí GPS spolu s výpočetní technikou ve vozidle. Disponujeme speciální databází bodů pro pátrání po těchto osobách. Jsme připraveni kdykoli k výjezdu s kompletním vybavením. Jednotka slouží pohotovosti tak aby vyjela vždy minimálně v počtu 1+4, kdykoli v průběhu dne, týdne či roku.
V průběhu roku se taktéž věnujeme preventivně výchovným akcím. Realizujeme přednášky a ukázky činnosti pro děti.

 

projekty

 

Projekty:
1) Na základě smlouvy s GŘ HZS ČR se zpracovávají data do GIS IZS ČR. Mapování v terénu, zaměřování, fotodokumentace a třídění stávajících databází. Vše doplněné o vlastní poznatky z terénu.

2) Realizujeme školení lanové techniky pro dobrovolné hasiče a záchranáře.

 

 

 

 

Náhodný obrázek

(c)2009 Hasici-Rescue ; Powered by Joomla!